IVAROST K-22

Efikasno sredstvo za odstranjivanje hrđe i zaostalih masnoća sa željeznih i čeličnih površina. Kiseline koje se u njemu nalaze su inhibirane te ne izazivaju oštećenja materijala. Prozirni film koji ostavlja na površini daje mu i kratkotrajno antikorozivno svojstvo.

Područje primjene

Odmašćivanje i odstranjivanje hrđe sa željeznih i čeličnih površina koje treba lakirati, a pjeskarenje ili neki drugi načini nisu izvodljivi ili su preskupi.

Pogodan je za odmašćivanje i odstranjivanje hrđe na velikim metalnim površinama te na dijelovima kod kojih uobičajeni načini nisu pogodni (cijevi, lukovi, dijelovi aparata, različite konstrukcije).

Način upotrebe

IVAROST K-22 se na površinu može nanositi četkom, raspršivanjem ili namakanjem u kade.

Kod debelih naslaga hrđe poželjno je površinski sloj skinuti mehanički (žičana četka).

IVAROST K-22  ostaviti da djeluje 5-20 minuta. Premaz se nakon toga suši na zraku, a može se i prebrisati krpom ili ispuhati komprimiranim zrakom. U slučaju potrebe postupak se može i ponoviti. Nakon nekoliko sati površina je suha i dobiva se pogodna podloga za premaze (lak, , impregnacija itd.)

Tehničke karakteristike

Vrijednost Metoda
GUSTOĆA (20°C) , g/cm3   1,17 – 1,18   ASTM D 1298
 pH (10 %-tne vod. otopine)       1  –  1,5   ASTM D 1287
IZGLED     bezbojna bistra tekućina

Mjere zaštite

Posebne informacije o proizvodu vezano za sastav i odgovarajuće mjere te zbrinjavanje nalaze se u sigurnosno tehničkom listu.

Rok trajnosti

Neograničen u normalnim uvjetima skladištenja.

Pakiranje

20l, 200l, 1000l