BIOSOL CS EKO

Sredstvo pogodno za industrijsko čišćenje i odmašćivanje koje ne opterećuje okoliš. Prednost ovog sredstva nad ostalim odmašćivačima je što ne sadrži klorirane ugljikovodike, teške metale, aromate i tenzide. Budući da ne sadrži tenzide ne dolazi do stvaranja emulzije pa ni do problema otpadnih voda. Učinak odmašćivanja identičan je ranijim ekološko neprihvatljivim sredstvima.

Područje primjene

  • čišćenje i pranje motora vozila, motornog prostora lokomotiva i ostalih vozila koja transportiraju naftu i njezine derivate
  • čišćenje i površinsko pranje podova garaža, servisnih radionica i tvorničkih hala, odstranjivanje bituminoznih naslaga, smola,  ulja, masti i drugih masnih nečistoća
  • odmašćivanje strojeva i strojnih dijelova

Način upotrebe

BIOSOL CS EKO se primjenjuje hladnim postupkom. Sredstvo se na zamašćene površine nanosi prskanjem, četkom ili uranjanjem u kadu. BIOSOL CS EKO treba ostaviti da djeluje 20-40 min. i nakon toga isprati mlazom vode. Stvaraju se dva sloja: gornji – uljni sloj – pokupi se ili odvoji na separatoru, a donji – vodeni sloj se propisno zbrine.

Tehničke karakteristike

IZGLED Bezbojna homogena tekućina
GUSTOĆA/20ºC 0,830-0,860g/cm3                                      ASTM D 1298
TOČKA PALJENJA min.      55ºC                                              ASTM D 93
TOČKA SAMOZAPALJENJA min.      250ºC                                           ASTM D 2155

Mjere zaštite

Posebne informacije o proizvodu vezano za sastav i odgovarajuće mjere te zbrinjavanje nalaze se u sigurnosno tehničkom listu.

Rok trajnosti

Neograničen u normalnim uvjetima skladištenja.

Pakiranje

1l, 5l, 20l, 200l, 1000l