Kemija prijatelj okoliša Ivasim

Želja nam je upoznati lokalnu zajednicu i širu javnost, Udruge kemijske industrije i obrazovne institucije u Hrvatskoj s aktivnostima projekta „ Kemija-prijatelj okoliša“ financiranog u iznosu od 192.198,43 EUR u sklopu „Potpore za jačanje konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“, IPA komponenta III c. Projekt ukupne vrijednosti 252.826,14 EUR  koordinira i provodi Ivasim d.o.o. uz potporu ugovornog tijela Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Ministarstva za poduzetništvo i obrt.

Kroz aktivnosti projekta „Kemija –prijatelj okoliša“ Ivasim d.o.o. želi ostvariti bolje uvjete za istraživanje i razvoj kako bi razvijao proizvode visoke kvalitete kao i ekološki prihvatljive  proizvode, zatim povećati produktivnost i smanjiti troškove proizvodnje te smanjiti na minimum mogućnosti ekološkog zagađenja.

Projektom će se osnažiti suradnja Ivasim d.o.o. s obrazovnim institucijama kemijskog i rudarskog usmjerenja, potaknuti razvoj novih proizvoda te omogućiti i ostvariti stalan proces prijenosa znanja. Svrha je projekta doprinijeti povećanju konkurentnosti malih i srednjih tvrtki uvođenjem energetski učinkovitih tehnologija u proizvodne procese kao i primjenom najboljih praksi i najuspješnijih poslovnih modela u cilju lakšeg razvoja novih i konkurentnijih proizvoda.