IVAZOK -40

Tekuće antikorozivno sredstvo na bazi derivata nafte, inhibitora korozije i  aditiva za istiskivanje vode. Ostavlja na zaštićenim površinama tanak uljni film. Primjenjuje se u temperaturnom intervalu od – 50˚C do + 90˚C. Zaštita u zatvorenom prostoru je najmanje 24 mjeseca, a kod skladištenja na otvorenom prostoru (obvezno natkriveni prostor) je najmanje 6 mjeseci. Pogodan je za zaštitu metalnih površina u kontinentalnom i prekomorskom transportu.

Područje primjene

  • u metaloprerađivačkoj industriji
    • zaštita ležajeva, cijevi, vijaka, alata, gotovih proizvoda kao i za međufaznu zaštitu
  • u petrokemijskoj industriji
  • u kemijskoj industriji
  • u naftnoj industriji

Način upotrebe

Nanosi se uranjanjem, prskanjem ili premazivanjem. Površine moraju biti čiste ili očišćene sredstvom za skidanje korozije.  Nakon kratkotrajnog uranjanja predmeti se ocijede i nakon toga su spremni za skladištenje. Zaštitni film se može odstraniti upotrebom benzina,  dizel goriva D-1 ili D-2. Zaštitni sloj nije potrebno skidati ako se na predmete  nanose maziva na mineralnoj bazi. Potrošnja po jedinici površine je 1litra na  cca 45 m ².

Tehničke karakteristike

Izgled Tamno smeđa bistra uljasta tekućina Metoda
Gustoća (20°C) g/cm3 0,89 – 0,90 ASTM D 1298

Mjere zaštite

Posebne informacije o proizvodu vezano za sastav i odgovarajuće mjere te zbrinjavanje nalaze se u sigurnosno tehničkom listu.

Rok trajnosti

Neograničen u normalnim uvjetima skladištenja.

Pakiranje

1l, 20l, 200l